Januari 2018

Zo, weer een jaar voorbij en een nieuwe onderweg. De beste wensen nog allemaal!
Het afgelopen jaar was vol ontwikkelingen, optredens, studioproducties en was mooi. Kijken of dit jaar de zaken een beetje lekker blijven voorthobbelen…

De vooruitzichten zijn hoopvol! Het album waar ik met de Canadese “songstress” en warme vriendin Orit Shimoni, sinds november 2015 aan heb gewerkt, zal dit jaar het levenslicht gaan zien. Het wordt haar negende studio album en zal totaal anders klinken als al haar voorgaande. 

Na weken minutieus mixen en masteren kon ik haar, vlak voor de afgelopen kerst die zij doorbracht in Nova Scotia, de mp3tjes van de nummers opsturen. Wetend hoe kritisch en precies Orit haar muziek benaderd, wachtte ik gespannen haar reactie af. En die reactie kwam! Diezelfde middag nog kreeg ik het volgende bericht van haar in Messenger: “In Englisch, stunning! In Canadian: FUCK YEAH!!” Dat geeft de burger moed! 🙂
Op het moment is Orit alle verdere zaken rond het uitbrengen van een album aan het regelen zodat wij waarschijnlijk in mei dit jaar, als ze weer in Nederland is, het album kunnen presenteren. Stay tuned!

Op 18 februari zal ik aan- en optreden tijdens de album release van PennyLeen in de Luxor in Arnhem. Niet alleen zal ik de nummers die ik samen met haar heb geschreven op dit album live, met de band, uitvoeren maar ook zal ik het voorprogramma zijn! Wees erbij want het wordt mooi!!

Daarnaast hebben Enrico Berretta en ik besloten om de komende tijd een perscampagne te gaan voeren om zijn nieuwe album Nowhere Homeland te promoten. Miranda Apeldoorn (ditiszinvol.nl) heeft ons bijgestaan om de campagne goed onder woorden te brengen en vorm te geven. Je kan ons, naar verwachting, terug vinden in de media binnenkort!

En verder moet je mijn agenda in de gaten houden want de nodige optredens kondigen zich al weer aan!

Another album production done! ZiniZ “Sources of Inspiration” was released on November 5th 2017 with a little live concert at “de Leeuwenkuil” Deventer. It’s an album full of sounds recorded over a couple of months at the tiny bookshop ZiniZ Deventer with local musicians loosely playing real, acoustic instruments. I later copied, pasted, mixed and mastered it all to beautiful soundscapes in my studio. Zennnnnnn 😀

The album is for sale at the bookshop and can be downloaded here: 

https://ziniz.bandcamp.com/releases