2014 And Before

Deze soundscape maakten wij samen voor mijn eerste album Sunset Moonshine Leuk nieuws kreeg ik ’s nachts na thuiskomst van een live radio optreden op Zandvoort FM, Lorrainville heeft mijn nummer If I die Tonight uitgekozen om op te nemen voor hun nieuwe album. Er waren meer dan honderd inzendingen en zowaar, ik zit bij de ultieme 16 gegadigden! Nice!!! Ik hou jullie op de hoogte!
www.lorraineville.nl

Ik deed dus mee aan de EuroMusic Contest 2014, The biggest European music online competition en ben stevig nummer één voor Nederland geworden!! Iedereen die op mij gestemd heeft, heel erg bedankt!! Ik ben er erg van onder de indruk… De internationale jury heeft mij helaas niet uitgekozen voor de finale in Parijs. Daar zal tijdens een live show op 30 juni uiteindelijk de winnaar uit de bus komen. De show zal zowel op tv als streaming via het internet te zien zijn. Tijdens de show kan de kijker op zijn of haar favoriete artiest stemmen.
http://euromusiccontest.com/martin-van-de-vrugt

De Dutch Country Music Association bestaat 30 jaar in 2014! En dat laten ze niet zomaar voorbij gaan. Er is een indrukwekkende Country dubbel CD met de gevestigde orde en nieuw talent én een nieuwe website gepresenteerd!. Voor de gelegenheid heb ik mijn nummer “Ready to be Moved”, wat ik samen met Jessica Kilroy heb opgenomen voor mijn cd “Fall from Grace”, gedoneerd. Het nummer valt, tussen alle soms wat flauwe covers en een enkel origineel nummer, helemaal niet uit de toon! Wordt lid van de DCMA en profiteer van de vele voordelen, bekijk ze op de website! http://www.dcma.nl/

Voor de liefhebbers, oudere albums en zelfs het oude Wild Oat materiaal kunnen ook op deze manier besteld worden!

Nou, daar is hij dan, mijn nieuwe album “Fall from Grace” is klaar. De cd’s zullen nog gemaakt moeten worden, die verwacht ik op 1 mei klaar te hebben, maar luisteren kan al wel! Ik hoop dat jullie ‘m mooi vinden. Ik heb er hard aan gewerkt en ik kan je in alle eerlijkheid vertellen dat het een zware bevalling was.Vooral qua inhoud maar ook technisch. De songs behandelen grotendeels de moeilijke tijd die ik de afgelopen jaren heb doorgemaakt. Alle emoties die bij zo’n periode horen heb ik er in gegooit. Verdriet, woede, teleurstelling, onmacht, wanhoop, melancholie, maar ook aanvaarding en liefde. ‘T is wat, die mannen van een “zekere leeftijd”… 😉

* We zijn inmiddels gevorderd tot het einde van 2012. De laatste bezigheden van dit jaar zijn ingezet. Na alle inspanningen rond de productie van de Martin Korthuis cd “Geluk”, de vele optredens de afgelopen maanden en de nodige stressvolle privé toestanden, lukt het zelfs niet om het jaar iets rustiger uit te zingen… In november heb ik optredens gedaan met Martin Korthuis & Band(Zielhoes, noord Groningen) en Emma Black(School van Frieswijk) en een solo optreden in Hengelo(de Tempel). In December was ik, zowel in de studio als on stage aan het werk met Jessica Kilroy(Burgerweeshuis en Woestijnroos huisconcert, beiden in Deventer, Ramble on Tuesday in Nijmegen, een speciale show in Wirdum in Groningen en een prachtig huiskamerconcert in Heeten) en, wederom, met Martin Korthuis & Band(midwinterfestival, Schiermonnikoog en twee radio optredens voor Rtv Drenthe en Rtv Noord).

Met Jessica Kilroy heb ik eindelijk een begin gemaakt aan de nieuwe “Martin van de Vrugt” cd, “Fall from Grace”. Het zal geen vrolijke maar hopenlijk wel mooie cd worden.

2012 was voor mij een jaar van erg hoge pieken en diepe diepe dalen. Rock’n’Roll dus eigenlijk… Ik hoop dat ik in het nieuwe jaar weer vaak op het podium te zien zal zijn maar ik hoop echter ook dat het leven een iets rustiger en plezieriger loop zal hebben…


 

In augustus 2011 kwam de Amsterdamse singer/songwriter en performer MiRco met het idee om, dertig jaar na de originele release, alle nummers van het briljante Springsteen meesterwerk “Return to Nebraska” opnieuw op te nemen met Nederlandse artiesten en wel met dezelfde minimale middelen. Ik vond het een sympatiek idee en heb vervolgens het nummer “Mansion on the Hill” uitgekozen en in januari 2012 in mijn studio opgenomen met behulp van Jessica Kilroy. Al zeg ik het zelf, het resultaat is prachtig geworden! Het initiatief van MiRco vond verder gehoor bij onder meer Tommy Ebben, Taneytown’s Edwin Jongendijk, The Cosmic Carnival, Trio Bier en Marten de Paepe. Maar ook cabaretier/radiomaker Dolf Jansen en schrijver Kluun hebben een bijdrage aan Return to Nebraska geleverd. Het tribute-album werd op zaterdagavond 29 september 2012 gepresenteerd in De Balie in Amsterdam. In de weken er voor was er veel publiciteit in de landelijke media. Het was een geweldig sfeervolle show waar veel van de deelnemende muzikanten hun versie live speelden voor een massaal toegestroomd aandachtig publiek. Ik heb er mijn bijdrage ook gespeeld waarbij Marlies Kroon (zangeres The Cosmic Carnival) op een geweldige manier Jessica Kilroy verving.

Vriend sinds twintig jaar Guut Henkes is na een lang en gestaag ziekbed op 13 juni 2010 in het Deventer ziekenhuis overleden. Ik dacht al jaren dat het niet lang meer kon duren maar als het dan eenmaal zo ver is, komt het toch hard aan Guut was niet voor iedereen een makkelijk mens maar wel altijd en onder alle omstandigheden goudeerlijk en oprecht. Hij was een briljant pianist (in het nummer Howlin’ Breeze op het album Road to Rapture heb ik hem nog kunnen vangen). Hij had een zeer absoluut gehoor en een niet te evenaren gevoel voor harmonie. Ook was hij jarenlang een fantastische radioprogrammamaker, presentator en interviewer voor de lokale radio in Deventer. In deze rol kon hij iedereen keer op keer weer verrassen met een enorme inhoudelijke parate kennis. Wat veel mensen echter niet van hem weten is dat hij ook geweldig indrukwekkend kon goochelen. Guut was voor mij een warme trouwe vriend waarmee het zo af en toe goed “sparren” was. Ik zal zijn soms ongelegen telefoontjes “Hallo, met Guut … (en dan kwam er een niet te stoppen verhaal)” ongeloofelijk missen.